7 Ağustos 2014 Perşembe

kakaoyagi.org olarak size kakao yağının ingilizcesi ve tüm dünyada bilinen adı olan cocoa butter ile ilgili bilgiler içeen bir yazı hazırladık iyi okumalar.

 

Cocoa Butter Nedir

 

Birçok krem ve kozmetik üründe görüğünüz cocoa butter içeriğinin ne olduğuna biraz bakalım isterseniz. Kakao (Theobroma cacao), 4-8 metre boyunda ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü.

Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropiklerin genelinde yetiştirilmektedir. Theobromin adlı bir alkaloit eldesinde ve kakao yağı eldesinde kullanıldığı gibi, kakaonun tohumları da çikolata yapımında kullanılmaktadır. Bunun haricinde bir çok kozmetiğin ana yapısını oluşturmaktadır. Doğal ve etkili kozmetik ürünlerin vzgeçilmezlerinden bir tanesidir.

 

Cocoa Butter

 
Cocoa butter yani kakao yağı, soluk sarı rengi ve saf ve yenilebilir olan kakao çekirdeğinin kavrulmasının ardından fermante edilmesiyle elde edilir. Cocoa butter bilinen en kararlı yağlardan olup doğal bileşiğinde bulunan antioksidanlar sayesinde acıma ve ekşime karşıtı olup aynı zamanda uzun süre depolanabilir olma özelliği bunun yanında kadifemsi dokusu, hoş ve yumuşatıcı özelliği ile popüler bir yağdır.

Cocoa butter oda sıcaklığında katı bir yağdır. 34 dereceden sonra erimeye başlar .
20°C’nin altında gevrek yapıdadır. 30°C – 32°C civarında yumuşama özelliği gösterir. Çikolata oda sıcaklığında katı halde iken ağız içinde kolaylıkla erir ve bu kakao yağının katkısıyla olur.

Yaygın olan katı cocoa butter erime noktası ortalama 34–38°C’dir.
Cocoa Butter Yağ bileşiminde;
Oleik asit      % 36
Stearik asit   % 33
Palmitik Asit % 26
linoleik asit   %  3
miristik asit   % 1
linolenik asit % 0,5
laurik asit     % 0,5

Cocoa Butter Bronzlaşma

 
Kakao yağı cocoa butter iyi bir brozlaştırıcıdır. Yaz aylarıyla birlikte, insanlar deniz kenarlarına tatile gittiklerinde tatilin olmazsa olmazı bronzlaşmadır. Kumral ve beyaz tenli kadınların güneşlenirken karşılaştıkları durumlardan biri cilt renginin sadece kızarmasıdır. Hayalinizdeki bronz tene kavuşmak için güneşlenirken kakao yağını yani cocoa butter tercih edebilirsiniz.

Bazı doğal yağlar ile elde edilen doğal bronz ten, yaz boyunca kolay kolay bedeninizi terk etmez. En önemli özelliği, kalıcı bronzluk sağlamak olan bu yağların en önemlisi cocoa butter dir. Bitkisel bronzlaşma, sanki saatlerce güneş altında yatmış gibi bronz bir ten sağlar. Hem güneşten kaçayım, hem de çikolata renkli olayım diyorsanız bitkisel bronzlaşma tam size göre. Bunun için cocoa butter kullanabilirsiniz.

 

Cocoa Butter Çatlak

  
Cilt çatlakları bir çok kadının korkulu rüyasıdır, cocoa butteri çatlaklarınızda kullanabilirisiniz. Hemen hemen her 3 kadından birinde görülen deri çatlakları, sık kilo alıp verme dönemleri ve hamilelik sırasında ortaya çıkıyor. Çatlaklar hamilelik dönemi dışında genellikle ergenlik çağında, aşırı kilo alımından sonra oluşmaktadır. Cildimizde bulunan kalıtsal özelliklerinde çatlak oluşumu üzerinde etkisi olduğunu unutmamak gerekir. Oluştuğu bölgeler ise sıklıkla karın bölgesi, bel, kolların iç bölümleri, bacak ve kalça bölgeleridir. Araştırmalar gebelik sırasında ve doğum sonrasında kadınların %90′nının çatlak sorunu yaşadığını göstermektedir.

Özellikle hamilelik sırasında anne adayları haklı olarak diğer rahatsızlıklarda olduğu gibi çatlak tedavisi içinde kimyasal maddeler içermeyen bitkisel ve doğal tedavi yöntemlerini tercih etmektedir. Gebelik sırasında özellikle karın bölgesindeki derinin gerilmesiyle oluşan çatlaklar için kakao yağı kullanabilirsiniz. Cocoa butter ile çatlak tedavisi ileönemli bir sonuç almak mümkündür.

 

Cocoa Butter Faydaları

 

 
Cocoa butter şu alanlarda oldukça etkilidir
  • Hızlı ve sağlıklı bronzlaşmayı sağlar Güneşin zararlı etkilerini giderir 
  • Hamilelik öncesi kullanılırsa, vücutta oluşabilecek çatlakaları öner 
  • Dudakların çatlamasını ve ciltteki pullanmayı öneler 
  • Uyku verici ve dinlendirici özelliği vardır 
  •  Kalbi kuvvetlendirir, vücuda dinçlik verir 
  • İyi bir iştah açıcıdır 
  • Hazmı kolaylaştırır 
  • Böbrek hastalıklarına iyi gelir Böbrek iltihaplarını giderir 
  •  İdrar söktürücü özelliği vardır 
  • Göğüs ucunda oluşan çatlamalar ve yaraları iyileştirir 
  • Basur (hemoroid), şikayetlerine iyi gelir


Derleme olan bu yazımız burada bitiyor. Sizde değerli görüş ve yorumlarınızla yazımıza katkıda bulunabilir soru sorabilirsiniz. Yazımızın daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz ve paylaşım yaptığınız için teşekkürler. kkyagi

Kaynaklar:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kakao

0 yorum:

Yorum Gönder